Gratisprogram - Hundratals tips!

Här får du tips på bra gratisprogram

Meny Stäng

Gratis Brandväggar – Tips & Favoriter

En lista över gratis brandväggar. En Gratis brandvägg kan skydda din dator från attacker från internet och är tillsammans med ett bra ett antivirusskydd en viktig del I din dators skydd.

En brandvägg (finlandssvenska: brandmur, engelska: firewall) är en programbaserad kontrollmekanism för nätverkstrafik. Brandväggar kopplas mellan två eller flera nätverk (där ett ofta är Internet) men kan även installeras som en programvara i den dator som ska skyddas. Brandväggen analyserar all (eller viss) trafik och bestämmer om den är behörig eller ej. För att avgöra vilken trafik som är behörig eller ej arbetar den efter regler, bestämda av programvaran och grundinställningarna och av systemadministratör eller användare.

I inställningarna för vilken trafik som skall tillåtas eller spärras kan man vanligtvis använda parametrar såsom IP-adress, portnummer eller program. Det är även vanligt att man specificerar att alla sessioner, med undantag för specificerade servertjänster, måste initieras från brandväggens insida.

Text hämtad från Wikipedia: Brandvägg

Favoriter:

Jag använder mej av den inbyggda i Windows.

Program på svenska:

Inga program på svenska … än

Rösta på din favorit:

Vilken Gratis Brandvägg rekommenderar du?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
Alla tips i kategorin Gratis Brandväggar:

[catlist ID=26 orderby=title order=asc numberposts=-1 template=index]

Extra programtips:
Lästips om gratis brandväggar:

[tags]brandvägg,gratis brandvägg,brandväggar,gratis brandväggar,gratisprogram[/tags]